Dalvita


ДОЦЕНТ ДАНЕВА ЗА КОМБУЧА

Доц. Д-р Теодора Данева

Специалност имунология

Специалност физиология на животните и човека

Всяка година милиони хора заболяват от болести, предизвикани от бактерии и вируси, но в същото време, ако направите проучване на заболеваемостта, на много места няма да видите „бактериална инфекция“.

Изключенията са много редки и като правило, това са ситуации, когато е невъзможно да се игнорира инфекцията. Болестите, предизвикани от бактерии и вируси, принуждават хората да купуват скъпи лекарства. А това преставлява голям разход за семейния бюджет. Надявам се, разбирате за какво говоря.
Съществуват различни видове паразити, живеещи в различни органи на човешкото тяло, които предизвикат множество неблагоприятни последици за здравето. Най-съществено значение имат тези намиращи се в червата. Живеейки там, те увреждат червата, преодоляват чревната лигавица и преминават в кръвта. Чрез кръвта могат да достигнат черния дроб, сърцето, мозъка, белите дробове, бъбреците и различни други органи и да причинят редица фатални усложнения: цироза на черния дроб, диабет, инфаркти, аутизъм, тумори, нефрит и др.
В момента положението с лекарствата, използвани за лечение на инфекции, е доста проблематично. Разбира се, има различни високо специализирани лекарства, които могат да убият инфекциозните агенти, но те притежават единствено токсичност.

МОЕТО МНЕНИЕ ЗА КОМБУЧА

Био храните за разлика от синтетичните лекарства притежават много полезни за организма вещества.
Като специалист по имунология реших да се захвана с изучване, както и лично консумиране на един древен натурален продукт – Комбуча, който винаги е бил свързан с различни ползи за здравето. В целия свят има много лични преживявания и отзиви на пиещите Комбуча относно способността и‘ да предпазва от огромен брой метаболитни и инфекциозни заболявания. Установено е, че Kомбуча предотвратява липидната пероксидация и намалява значително причиняваната от парацетамол и подобните на него медикаменти, чернодробна токсичност. Комбуча допринася за борбата с мастните чернодробни заболявания, променяйки чревната микробиота(съвкупност от всички микроорганизми нормално живеещи в червата). Комбуча предпазва хепатоцитите от липидна токсичност, като влияе върху липидния метаболизъм и потиска възпалението и фиброзата, което допринася за възстановяване на черния дроб.
Редица научни изследвания показват, че Комбуча може ефективно да действа в здравната профилактика и възстановяване, поради четири основни нейни свойства: детоксикация, антиоксидация, енергизиращи потенциали и модулиране на имунитета. Последните проучвания на консумацията на Комбуча установяват, че тя също е подходяща за профилактика срещу широкоспектърни метаболитни и инфекциозни нарушения. Това прави Комбуча привлекателна за здравна профилактика.
Антимикробната активност на Комбуча е изследвана срещу редица патогенни микроорганизми. В миналото се е смятало, че оцетната киселина в Комбуча е отговорна за инхибиторния ефект върху тестваните микроби. По-късни проучвания обаче доказат, че Комбуча упражнява антимикробни действия дори при неутрално pH и след термична денатурация. Тази констатация предполага наличието на антимикробни съединения, различни от оцетна киселина и големи протеини в нея. Kомбуча може да се разглежда като потенциален алтернативен източник на антивирулентни полифеноли.
Други проучвания показват, че Комбуча може да поправи щети, причинени от замърсители на околната среда и може да бъде от полза за хора, страдащи от бъбречно увреждане.
Комбучата е показала и лечебният си ефект при язва, колит и при синдром на пропускливите черва, също така и диабетните усложнения, свързани с повишен оксидативен стрес, могат да бъдат потиснати от антиоксидантни молекули, образувани по време на периода на ферментация. Kомбуча значително намалява холестерола, триглицеридите, LDL и VLDL(наречени още „лош холестерол), като едновременно с това повишава нивата на HDL(наречен още „добър холестерол”).
В широкомащабно полево изследване(пръскане на говеда и прасета в зона на огнище на шап с Комбуча) се оказва, че животните са защитени срещу инфекцията. Комбуча може да бъде полезен пробиотичен агент за овладяване на огнища на шап.
Противогъбичните свойства на комбуча я правят добро средство за лечение на дерматити. Богатото съдържание на полифеноли и флавоноиди прави Комбуча подходяща и като козметичен продукт за подобряване на свързаните със стареенето, нарушения на кожата и регенерация на състарена кожа.
От Комбуча са изолирани няколко нови пептида с мощна ACE-инхибиторна активност. Наличието на такива съединения естествено в Комбуча е полезно за лечение на хипертония.
Комбуча притежава и антитуморно действие.

КОМБУЧА ЕКСТРАКТ на ДАЛВИТА

Особено ми стана интересно да се запозная с непознат за света продукт, Екстракт от Комбуча. Изследванията ми и лабораторните тестове на КОМБУЧА ЕКСТРАКТ на ДАЛВИТА ми показаха, че той е 100 пъти по-концентриран от чая – комбуча, което прави действието му стократно по-силно и необходимите дневни количества стократно по-малки. Комбуча екстрактът е продукт, който може да се използва от всички възрасти, тъй като микробиологията на Комбуча е забележителна и съдържа балансирано количество специфични минерали (Mg, Ca, K, Zn, Fe, Cu, Mn, Ni и Co), витамини (B1, B2, B3, B5, B6 и C) и уникална комбинация от органични киселини, като пантотенова, оцетна, млечна, глюконова и предимно глюкуронова киселина, много, от които имат в пъти по-голяма концентрация в сравнение с напитката Комбуча! Препоръчвам я и мога да я нарека и ​​енергийна бомба, защото само след 15 минути от консумацията тялото получава много енергия.
Комбуча Екстракт осигурява ефективна подкрепа за черния дроб, подпомага неговата детоксикация и прочистване на кръвта от токсини и метаболитни отпадни продукти, подпомага организма при диабет, сърдечно-съдови и стомашно-чревни заболявания.

Препоръчвам този продукт да се консумира поне 1 месец в годината, като профилактика по 3 чаени лъжици на ден или при здравословен проблем по 3 супени лъжици на ден. За хора с диабет и високо кръвно да се жабурка около 30 секунди в устата, за да може през кръвоносните съдове в подезичната област да се получи по-бърза абсорбцията на полезните вещества.