Комбуча в 100% натурална, освежаваща, естествено газирана и жива напитка, която се произвежда чрез процес на естествена ферментация на специално селектиран подсладен зелен чай и гъба Комбуча – симбиотична култура от бактерии и дрожди, която има много характерен освежаващ вкус.
Тя е богата на пробиотични култури и различни хранителни вещества. Тази напитка в много страни по света от векове се използва като традиционно средство за засилване на детоксикацията и подобряване на цялостното здраве.
Популярността й постоянно нараства, като според направени проучвания в Германия и Русия, съставките на гъбата имат силно изразени антибиотични и пречистващи свойства.
През 14 дневния период на ферментация комбучата ‘‘изяжда‘‘ (преработва) захарта и използва полезните вещества намиращи се в зеления чай, за да ни създаде уникална, вкусна напитка , която подобрява храносмилането, перисталтиката, работата на черния дроб, бъбреците и жлезите с вътрешна секреция.