Комбуча
Показване на 9 резултата
КОМБУЧА
КОМБУЧИРАЙ СЕ С КОМБУЧА GREEN TEA
Отличен вкус, свежестта отива до стъпалата …
Svetlana Synodinou, Katerini
Така, клиентите определят напитката КОМБУЧА GREEN TEA от DALVITA и с право, а защо ?
Преди да се докоснете до тази напитка и да изпитате същата наслада , да ви запознаем с няколко факта за самата КОМБУЧА.
Какво е Комбуча ?
Комбуча е 100% натурална, освежаваща, естествено газирана и жива напитка, която се произвежда чрез процес на естествена ферментация на специално селектиран подсладен зелен чай и гъба Комбуча SCOBY – симбиотична култура от бактерии и дрожди, която има много характерен освежаващ вкус.
Комбуча е богата на пробиотични култури и различни хранителни вещества. Тази напитка в много страни по света от векове се използва като традиционно средство за засилване на детоксикацията и подобряване на цялостното здраве. Популярността й постоянно нараства, като според направени проучвания в Германия и Русия, съставките на гъбата имат силно изразени антибиотични и пречистващи свойства.
През 14 дневния период на ферментация комбучата ‘‘изяжда‘‘ (преработва) захарта и използва полезните вещества намиращи се в зеления чай, за да ни създаде уникална, вкусна напитка , която подобрява храносмилането, перисталтиката, работата на черния дроб, бъбреците и жлезите с вътрешна секреция.
‘‘Комбуча Green Tea от DALVITA е без допълнително добавена захар и газировка, за да може да се насладите на истинския вкус на една полезна и здравословна напитка‘‘
Какъв е органичния състав на Комбучата ?
– Полезни пробиотични бактерии S. thermophilius, L. acidophilius
– Ензими ( лактаза и инвертаза)
– Витамин C
– Витамини B1, B2, B3, B5, B6, B12
– Рибофлавин
– Глюконова кислеина
– Глюкоронова киселина
– Млечна киселина
– Фолиева киселина
И много други полезни вещества в балансирани количества.
Какви са ползите за здравето ?
Заради богатия си състав на органични киселини, витамини, ензими и пробиотични бактерии Комбуча Green Tea от DALVITA е идеален помощник за детоксикация, подобряване на работата на панкреаса, черния дроб и бъбреците, действа като лек лаксатив, балансира метаболизма, елиминира нежеланите мастни депа.
КОМБУЧА GREEN TEA от DALVITA е 100% натурална, освежаваща, естествено газирана и жива напитка, произведена по оригинална рецепта, доказана във времето.
- Продукта не е пастьоризиран
- Без консерванти, подобрители, оцветители, овкусители
- Подходящ за диабетици
- Подходящ за спортисти
- Подходящ за всички възрасти
- Подходящ за вегани
- Ph 2.50 до 3
Препоръчваме ви ежедневното й консумиране с цел поддържане на добър жизнен тонус.
Често задавани въпроси
Има ли захар в Комбуча Green Tea от DALVITA ?
Комбучата се произвежда чрез ферментация на захар , зелен чай и симбиотична култура на бактерии и дрожди , като по време на ферментацията захарта се преработва от кваса и бактериите, и в напитката остават минимални количества във вид на глюкоза и фруктоза.
Кой може и как да се пие Комбуча Green Tea от DALVITA?
Комбуча Green Tea от DALVITA може да се пие в желано от вас количество, по всяко време и от всеки, без ограничения във възрастта, с изключение на деца под 3 години и бременни, като полезна за организма ви, освежаваща напитка. Най-добре е да не се дава на деца под 3 години и като и на бремени жени и кърмачки.
Понякога вкусът й е различен , защо ?
Комбуча Green Tea от DALVITA е изцяло натурална напитка без стабилизатори и консерванти и в зависимост от физико-химичните реакции, които протичат по време на първичната и вторичната ферментация е възможно да има разлика в различните партиди, понякога да е покиселко, или по-газирано. В много случаи роля играе и начина на съхранение по пътя от производството до вашия хладилник, но това не говори за различно качество на продукта.
Ние гарантираме , че нашия продукт е жив.
Мога ли да я смесвам с други напитки ?
Комбуча Green Tea от DALVITA е много вкусна и сама по себе си, но ако желаете да експериментирате можете да добавите лед, лимон, плодове или сироп по ваше желание и вкус. Подходяща е за коктейли и храни.
Трябва ли да има утайка ?
Като 100% натурален продукт Комбуча Green Tea от DALVITA може да отделя утайка при вторичната си ферментация, която се получава в бутилката благодарение на остатъчния кислород, това е доказателство че консумирате жива напитка.
Как да съхранявам Комбуча Green Tea от DALVITA?
Препоръчваме правилно съхранение, което е на хладно и тъмно място или най-добре в хладилник.
СПЕЦИАЛИСТИ ЗА КОМБУЧА ЕКСТРАКТА
Доц. Д-р Теодора Данева
Специалност имунология
Специалност физиология на животните и човека
Всяка година милиони хора заболяват от болести, предизвикани от бактерии и вируси, но в същото време, ако направите проучване на заболеваемостта, на много места няма да видите „бактериална инфекция“. Изключенията са много редки и като правило, това са ситуации, когато е невъзможно да се игнорира инфекцията. Болестите, предизвикани от бактерии и вируси, принуждават хората да купуват скъпи лекарства. А това преставлява голям разход за семейния бюджет. Надявам се, разбирате за какво говоря.
Съществуват различни видове паразити, живеещи в различни органи на човешкото тяло, които предизвикат множество неблагоприятни последици за здравето. Най-съществено значение имат тези намиращи се в червата. Живеейки там, те увреждат червата, преодоляват чревната лигавица и преминават в кръвта. Чрез кръвта могат да достигнат черния дроб, сърцето, мозъка, белите дробове, бъбреците и различни други органи и да причинят редица фатални усложнения: цироза на черния дроб, диабет, инфаркти, аутизъм, тумори, нефрит и др.
В момента положението с лекарствата, използвани за лечение на инфекции, е доста проблематично. Разбира се, има различни високо специализирани лекарства, които могат да убият инфекциозните агенти, но те притежават единствено токсичност.
МОЕТО МНЕНИЕ ЗА КОМБУЧА
Био храните за разлика от синтетичните лекарства притежават много полезни за организма вещества.
Като специалист по имунология реших да се захвана с изучване, както и лично консумиране на един древен натурален продукт – Комбуча, който винаги е бил свързан с различни ползи за здравето. В целия свят има много лични преживявания и отзиви на пиещите Комбуча относно способността и‘ да предпазва от огромен брой метаболитни и инфекциозни заболявания. Установено е, че Kомбуча предотвратява липидната пероксидация и намалява значително причиняваната от парацетамол и подобните на него медикаменти, чернодробна токсичност. Комбуча допринася за борбата с мастните чернодробни заболявания, променяйки чревната микробиота(съвкупност от всички микроорганизми нормално живеещи в червата). Комбуча предпазва хепатоцитите от липидна токсичност, като влияе върху липидния метаболизъм и потиска възпалението и фиброзата, което допринася за възстановяване на черния дроб.
Редица научни изследвания показват, че Комбуча може ефективно да действа в здравната профилактика и възстановяване, поради четири основни нейни свойства: детоксикация, антиоксидация, енергизиращи потенциали и модулиране на имунитета. Последните проучвания на консумацията на Комбуча установяват, че тя също е подходяща за профилактика срещу широкоспектърни метаболитни и инфекциозни нарушения. Това прави Комбуча привлекателна за здравна профилактика.
Антимикробната активност на Комбуча е изследвана срещу редица патогенни микроорганизми. В миналото се е смятало, че оцетната киселина в Комбуча е отговорна за инхибиторния ефект върху тестваните микроби. По-късни проучвания обаче доказат, че Комбуча упражнява антимикробни действия дори при неутрално pH и след термична денатурация. Тази констатация предполага наличието на антимикробни съединения, различни от оцетна киселина и големи протеини в нея. Kомбуча може да се разглежда като потенциален алтернативен източник на антивирулентни полифеноли.
Други проучвания показват, че Комбуча може да поправи щети, причинени от замърсители на околната среда и може да бъде от полза за хора, страдащи от бъбречно увреждане.
Комбучата е показала и лечебният си ефект при язва, колит и при синдром на пропускливите черва, също така и диабетните усложнения, свързани с повишен оксидативен стрес, могат да бъдат потиснати от антиоксидантни молекули, образувани по време на периода на ферментация. Kомбуча значително намалява холестерола, триглицеридите, LDL и VLDL (наречени още „лош холестерол), като едновременно с това повишава нивата на HDL (наречен още „добър холестерол”).
В широкомащабно полево изследване(пръскане на говеда и прасета в зона на огнище на шап с Комбуча) се оказва, че животните са защитени срещу инфекцията. Комбуча може да бъде полезен пробиотичен агент за овладяване на огнища на шап.
Противогъбичните свойства на комбуча я правят добро средство за лечение на дерматити. Богатото съдържание на полифеноли и флавоноиди прави Комбуча подходяща и като козметичен продукт за подобряване на свързаните със стареенето, нарушения на кожата и регенерация на състарена кожа.
От Комбуча са изолирани няколко нови пептида с мощна ACE-инхибиторна активност. Наличието на такива съединения естествено в Комбуча е полезно за лечение на хипертония.
Комбуча притежава и антитуморно действие.
КОМБУЧА ЕКСТРАКТ на DALVITA
Особено ми стана интересно да се запозная с непознат за света продукт, Екстракт от Комбуча – Kombucha. Изследванията ми и лабораторните тестове на КОМБУЧА ЕКСТРАКТ на DALVITA ми показаха, че той е 100 пъти по-концентриран от всички останали Комбуча продукти на пазара включително и чая Комбуча, което прави действието му стократно по-силно и необходимите дневни количества стократно по-малки. Комбуча екстрактът е продукт, който може да се използва от всички възрасти, тъй като микробиологията на Комбуча е забележителна и съдържа балансирано количество специфични минерали (Mg, Ca, K, Zn, Fe, Cu, Mn, Ni и Co), витамини (B1, B2, B3, B5, B6 и C) и уникална комбинация от органични киселини, като пантотенова, оцетна, млечна, глюконова и предимно глюкуронова киселина, много, от които имат в пъти по-голяма концентрация в сравнение с напитката Комбуча! Препоръчвам я и мога да я нарека и енергийна бомба, защото само след 15 минути от консумацията тялото получава много енергия.
Комбуча Екстракт осигурява ефективна подкрепа за черния дроб, подпомага неговата детоксикация и прочистване на кръвта от токсини и метаболитни отпадни продукти, подпомага организма при диабет, сърдечно-съдови и стомашно-чревни заболявания.
Препоръчвам Комбуча Екстракта да се консумира поне 1 месец в годината, като профилактика по 3 чаени лъжици на ден или при здравословен проблем по 3 супени лъжици на ден. За хора с диабет и високо кръвно да се жабурка около 30 секунди в устата, за да може през кръвоносните съдове в подезичната област да се получи по-бърза абсорбцията на полезните вещества.
Клиентите за Комбуча Екстракт
„Искам първо да споделя, че съм щастлив, защото фирма DALVITA и господин Стаменковски, който познавам от години, са направили нещо, в което съм сигурен, че са вложили преди всичко професионализъм и любов и мисля, че това ще проличи, когато видите ефекта от Комбуча Екстракт“
Георги Николов – Стендъп комедиант от Нема К’во
Клиентите за Комбуча Екстракт
От известно време използвам Комбуча екстракт и Алое Вера от DALVITA с цел да помогна на организма си при Диабет тип 2, След една седмица използване видях много добри резултати в намаляването на захарите , а за много кратко време, около 3 месеца, влязоха в норма. Препоръчвам го на всеки !
Станимир Боров, Добрич
Клиентите за Комбуча напитка
Отличен вкус, свежестта отива до стъпалата …
Svetlana Synodinou, Katerini
Клиентите за Комбуча напитка
Ежедневния прием на Комбуча Green Tea от DALVITA ми помогна да си нормализирам ходенето до тоалетна, преди беше болно и много рядко се случваше, но след около седмица почувствах съществена разлика и от тогава пия Комбуча почти всеки ден.
Никола Стоянов, София
Клиентите за Комбуча напитка
Моят син Максимилиан е на 10 години и преди време му откриха гастрит. Консултирах се със специалисти и ми предписаха терапия, пробиотици, както и диета, която трябва да спазва. По препоръка на лекуващия лекар закупих Комбуча Green Tea от DALVITA за проблеми с моя корем, като дадох и на малкия да пие. Вече се чувстваме добре и тъй като е много вкусна и натурална напитка я пие с удоволствие, все пак забранено му е газирано, но Комбуча му е позволено.
Катерина Цонева, Добрич