Какво е Комбуча ?
Какъв е органичния състав на Комбучата ?
Какви са ползите за здравето ?
Заради богатия си състав на органични киселини, витамини, ензими и пробиотични бактерии Комбуча от DALVITA е идеален помощник за детоксикация, подобряване на работата на панкреаса, черния дроб и бъбреците, действа като лек лаксатив, балансира метаболизма, елиминира нежеланите мастни депа.
Има ли захар в Комбуча от DALVITA?
Комбучата се произвежда чрез ферментация на захар , чай и симбиотична култура на бактерии и дрожди , като по време на ферментацията захарта се преработва от кваса и бактериите, и в напитката остават минимални количества във вид на глюкоза и фруктоза.
Кой може и как да се пие Комбуча от DALVITA?
Комбуча от DALVITA може да се пие в желано от вас количество, по всяко време и от всеки, без ограничения във възрастта, с изключение на деца под 3 години и бременни, като полезна за организма ви, освежаваща напитка. Най-добре е да не се дава на деца под 3 години и като и на бремени жени и кърмачки.
Понякога вкусът й е различен , защо ?
Комбуча от DALVITA е изцяло натурална напитка без стабилизатори и консерванти и в зависимост от физико-химичните реакции, които протичат по време на първичната и вторичната ферментацията е възможно да има разлика в различните партиди, понякога да е по-киселко, или по-газирано. В много случаи роля играе и начина на съхранение по пътя от производството до вашия хладилник, но това не говори за различно качество на продукта. Ние гарантираме , че нашия продукт е жив.
Мога ли да я смесвам с други напитки ?
Комбуча от DALVITA е много вкусна и сама по себе си, но ако желаете да експериментирате можете да добавите лед, лимон, плодове или сироп по ваше желание и вкус. Подходяща е за коктейли и храни.
Трябва ли да има утайка ?
Като 100% натурален продукт Комбуча от DALVITA може да отделя утайка при вторичната си ферментация, която се получава в бутилката благодарение на остатъчния кислород, това е доказателство че консумирате жива напитка.
Как да съхранявам Комбуча от DALVITA?
Препоръчваме правилно съхранение, което е на хладно и тъмно място или най-добре в хладилник.