Feel The Nature
Feel The Freedom
 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Комбуча в 100% натурална, освежаваща, естествено газирана и жива напитка, която се произвежда чрез процес на естествена ферментация на специално селектиран подсладен чай и гъба Комбуча – симбиотична култура от бактерии и дрожди, която има много характерен освежаващ вкус. Тя е богата на пробиотични култури и различни хранителни вещества. Тази напитка в много страни по света от векове се използва като традиционно средство за засилване на детоксикацията и подобряване на цялостното здраве. Популярността й постоянно нараства, като според направени проучвания в Германия и Русия, съставките на гъбата имат силно изразени антибиотични и пречистващи свойства.  
През 14 дневния период на ферментация комбучата ‘‘изяжда‘‘ (преработва) захарта и използва полезните вещества намиращи се в зеления чай, за да ни създаде уникална, вкусна напитка , която подобрява храносмилането, перисталтиката, работата на черния дроб, бъбреците и жлезите с вътрешна секреция.
‘‘Комбуча от DALVITA е без допълнително добавена захар и газировка, за да може да се насладите на истинския вкус на една полезна и здравословна напитка‘‘
–      Полезни пробиотични бактерии S. thermophilius, L. acidophilius
–      Ензими ( лактаза и инвертаза)
–      Витамин C
–      Витамини B1, B2, B3, B5, B6, B12 
–      Рибофлавин
–      Глюконова кислеина
–      Глюкоронова киселина
–      Млечна киселина
–      Фолиева киселина
И много други полезни вещества в балансирани количества.

Заради богатия си състав на органични киселини, витамини, ензими и пробиотични бактерии Комбуча  от DALVITA е идеален помощник за детоксикация, подобряване на работата на панкреаса, черния дроб и бъбреците, действа като лек лаксатив, балансира метаболизма, елиминира нежеланите мастни депа. 

Комбучата се произвежда чрез ферментация на захар , чай и симбиотична култура на бактерии и дрожди , като по време на ферментацията захарта се преработва от кваса и бактериите, и в напитката остават минимални количества във вид на глюкоза и фруктоза.

Комбуча от DALVITA  може да се пие в желано от вас количество, по всяко време и от всеки, без ограничения във възрастта, с изключение на деца под 3 години и бременни, като полезна за организма ви, освежаваща напитка. Най-добре е да не се дава на деца под 3 години и като и на бремени жени и кърмачки. 

Комбуча от DALVITA е изцяло натурална напитка без стабилизатори и консерванти и в зависимост от физико-химичните реакции, които протичат по време на първичната и вторичната ферментацията е възможно да има разлика в различните партиди, понякога да е по-киселко, или по-газирано. В много случаи роля играе и начина на съхранение по пътя от производството до вашия хладилник, но това не говори за различно качество на продукта. Ние гарантираме , че нашия продукт е жив.

Комбуча от DALVITA е много вкусна и сама по себе си, но ако желаете да експериментирате можете да добавите лед, лимон, плодове или сироп по ваше желание и вкус. Подходяща е за коктейли и храни.

Като 100% натурален продукт Комбуча от DALVITA  може да отделя утайка при вторичната си ферментация, която се получава в бутилката благодарение на остатъчния кислород, това е доказателство че консумирате жива напитка.

Препоръчваме правилно съхранение, което е на хладно и тъмно място или най-добре в хладилник.

Все още имате въпроси?

Пишете ни, ние ще ви отговорим!